Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Η Σκιάθος είναι ένα από τα καταλληλότερα ελληνικά νησιά για πεζοπορία. Το μοναδικό φυσικό τοπίο και η καταπληκτική θέα θα κάνουν τον περίπατο σας να μείνει αξέχαστος.
Υπάρχουν 26 πεζοπορικές διαδρομές συνολικού μήκους 208 χλμ. Όλες οι διαδρομές βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι σηματοδοτημένες και ανιχνεύονται με GPS. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε από εύκολες μέχρι και μέτριας δυσκολίας διαδρομές και ανάλογα με τις αντοχές σας και την επιλογή της διαδρομής, υπάρχουν πορείες διάρκειας από 1 μέχρι 6 ώρες.
Πεζοπορώντας θα απολαύσετε ευχάριστες διαδρομές σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον γεμάτο ευωδιαστά λουλούδια και βότανα. Θα περάσετε μέσα από δάση, μοναστήρια, νερόμυλους και ιστορικά μνημεία. θα συναντήσετε σημεία φανταστικής πανοραμικής θέας καθώς και πανέμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Πεζοπορικό Κέντρο Σκιάθου www.hikingskiathos.com

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Η ιστιοπλοΐα στις Σποράδες είναι μία εξαιρετική εμπειρία καθώς σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε την φυσική ομορφια του τοπίου σε ήπια και κρυστάλλινα νερα.
Με βάση τη Σκιάθο , θα έχετε μια πληθώρα επιλογών για όλα τα νησιά των Σποράδων, σχεδιάζοντας ημερήσιες ή εβδομαδιαίες αποδράσεις. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη Σκόπελο, την Αλόννησο, τη Σκύρο, αλλά και 20 περίπου βραχονησίδες ή μικρότερα, πανέμορφα νησιά, όπως ο Αρκός, η Περιστέρα και ο Τσουγκριάς.
Θα ανακαλύψετε απομονωμένες παραλίες και θα κολυμπήστε σε γαλαζοπράσινα νερά, όπου η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο μέσω θαλάσσης.
Θα δείτε δελφίνια, θα απολαύσετε βουτιές στη Μπλε Σπηλιά και ισως συναντήσετε χελώνες Καρέτα-Καρέτα στη Σκόπελο. Μπορείτε να επισκεφτείτε το πρώτο θαλάσσιο πάρκο της Ελλάδας στην Αλλόνησσο. Εκεί θα γνωρίσετε τις φώκιες Μονάχους-Μονάχους και άλλα προστατευόμενα άγρια ζώα απολαμβάνοντας παράλληλα το μεσογειακό τοπίο και τις παρθένες παραλίες.
Η ιστιοπλοΐα στις Σποράδες είναι μία εξαιρετική εμπειρία καθώς η ένταση του ανέμου είναι ηπιότερη συγκριτικά με το κεντρικό Αιγαίο. Ακόμα και τον Ιούλιο και Αύγουστο όπου φυσούν στην Ελλάδα οι ισχυρότεροι άνεμοι, τα μποφόρ στην περιοχή των Σποράδων δεν ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Επιπρόσθετη ασφάλεια προσφέρει και το γεγονός ότι τα νησιά βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Για περισσότερες πληροφορίες www.istion.com

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Για τους λάτρεις της ποδηλασίας, η Σκιάθος προσφέρει πολλές επιλογές ποδηλατικών διαδρομών με υπέροχες εναλλαγές του φυσικού τοπίου. Λόγω του μικρού μεγέθους του νησιού, αλλά και του φυσικού και πολιτιστικού της πλούτου, η Σκιάθος αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για ποδηλάτες, καθώς και για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση.
Για περισσότερες πληροφορίες και ιδέες για ποδηλατικές διαδρομές, μπορείτε να δείτε www.bikehotels.travel.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Η ιππασία αποτελεί μεγάλο κομμάτι της παράδοσης στη Σκιάθο, με ετήσιους ιππικούς αγώνες στη Λίμνη του Αγίου Γεωργίου εδώ και πολλά χρόνια.
Είτε είστε έμπειρος αναβάτης ή αρχάριος, μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες διαδρομές μέσα στο δάσος που καταλήγουν σε πανέμορφες παραλίες. Οι διαδρομές διαρκούν από μία έως τρεις ώρες ανάλογα το επίπεδο των ιππέων.
Για πληροφορίες Skiathos Riding Center (Koukounaries) +30242704954

ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Για όσους αναζητούν δυνατές εμπειρίες , μπορούν να ανακαλύψουν την άγνωστη ομορφιά του βυθού της Σκιάθου , κάνοντας κατάδυση. Με την καθοδήγηση έμπειρων δυτών μπορείτε να καταδυθείτε σε ναυάγια και υφάλους και να επισκεφτείτε τη σπηλιά του Ποσειδώνα με τα κόκκινα κοράλλια.
Τα καταδυτικά κέντρα βρίσκονται στις Κουκουναρίες ( Skiathos Diving Center www.skiathosdiving.gr), στην παραλία Τζανεριά ( Dolphin Diving Center τηλέφωνο: 694 499 9181 ) και στο νέο λιμάνι της Σκιάθου ( Octopus Dive Center Τηλέφωνο: 694 416 8958).